26 Μαρ 2014

[update] Δωρεάν κατέβασμα xml για 30 λεπτά και νέο σενάριο θέρμανσης με Α.Θ.

Το easykenak εισάγει στην ενεργειακή επιθεώρηση ένα πρωτοποριακό μοντέλο υπηρεσίας. Ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί με ένα απλό e-mail και να ξεκινήσει άμεσα να δουλέυει τα κτίριά του. Έχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργικότητες του easykenak και μπορεί να υπολογίσει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου του εύκολα, γρήγορα και χωρίς καμία χρέωση.

Αν ο χρήστης θέλει να κατεβάσει το αρχείο της ενεργειακής επιθεώρησης (xml) για υποβολή στην πλατφόρμα buildingcert, τότε μόνο χρεώνεται με 1 μονάδα στον λογαριασμό του. Το αρχείο xml που κατεβάζει μπορεί φυσικά να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του για αρχειοθέτηση ή μελλοντική χρήση ή και να το κατεβάσει όσες φορές θέλει από το easykenak χωρίς καμία χρέωση, χρησιμοποιώντας το link "Λήψη αποθηκευμένου xml" που βρίσκεται κάτω από το κουμπί "Λήψη xml".

Ωστόσο άν ο χρήστης πάει πίσω και αλλάξει δεδομένα στο κτίριό του, τότε προφανώς δημιουργείται ένα νέο αρχείο xml. Έως τώρα ο χρήστης χρεωνόταν 1 μονάδα κάθε φορά που κατέβαζε ένα νέο αρχείο xml από το κουμπί "Λήψη xml" και ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να αποφύγουμε την περίπτωση ένας χρήστης να δημιουργεί διαφορετικά κτίρια μέσα από το ίδιο κτίριο, κατεβάζοντας κάθε φορά νέο αρχείο xml χωρίς να χρεώνεται. Διαπιστώσαμε όμως οτι πολλοί χρήστες αναγκάζονταν να κατεβάσουν 2 ή 3 φορές το αρχείο xml για το ίδιο κτίριο, συνήθως μέσα σε 10-20 λεπτά, με αποτέλεσμα να χρεώνονται 2-3 μονάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε συνενόηση με τους χρήστες, οι μονάδες επιστράφηκαν. Για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον από σήμερα μπορείτε να κατεβάζετε για 30 λεπτά όσες φορές θέλετε το αρχείο xml για το ίδιο κτίριο με χρέωση μόνο 1 μονάδας.

Αυτό δουλεύει ώς εξής: Πατώντας το κουμπί "Λήψη xml" κατεβάζετε το αρχείο xml και 1 μονάδα αφαιρείται από τον λογαριασμό σας. Για τα επόμενα 30 λεπτά μπορείτε να πάτε πίσω, να κάνετε όποιες αλλαγές στο κτίριό σας και να ξανακατεβάσετε πάλι το αρχείο xml χωρίας κάποια χρέωση. Το μήνυμα που βλέπετε είναι το εξής:


Το easykenak είναι απλό και γρήγορο και πολύ εύκολα ένας χρήστης θα μπορούσε μέσα σε 30 λεπτά να δημιουργήσει 2 ή και 3 κτίρια και να κατεβάσει τα αντίστοιχα αρχεία xml με χρέωση μόνο 1 μονάδας. Ελπίζουμε να μην το κάνετε, είμαστε σίγουροι οτι δεν θα το κάνετε, έχουμε κρατήσει το κόστος πολύ χαμηλά και υπολογίζουμε στην στήριξή σας.

Επίσης από σήμερα μπορείτε να δημιουργήσετε και σενάριο ενεργειακής αναβάθμισης στη θέρμανση με αντλίες θερμότητας. Πολλοί το είχαν ζητήσει και το υλοποιήσαμε. Σύντομα θα ανεβάσουμε και σενάρια παραγωγής ΖΝΧ καθώς και σενάρια μόνωσης δικτύων διανομής.

2 σχόλια:

  1. πολύ βολικό πραγματικά. ευχομαι πολύ καλές δουλειές γιατι προκειται για πολυ σοβαρη και προσαρμοσμένη στους καιρούς προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήταν αρκετά εύχρηστο αν μπορούσαμε να ονομάσουμε τους τοίχους και τα κουφώματα κατά τη φάση της σχεδίασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή