3 Ιουν 2016

Νέο update easykenak: Αντιγραφή εμποδίων ορίζοντα και βελτιώσεις στην ταχύτητα

Κλείδωμα-ξεκλείδωμα εμποδίου ορίζοντα
Μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας φτάσαμε στο version 25 του easykenak, σχεδόν 1 update κάθε μήνα. Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο τελευταίο update είναι:



1. Μεγαλύτερη ταχύτητα στην αποθήκευση των δεδομένων στους πίνακες κελύφους (Βήμα-4),  πολύ σημαντικό ειδικά για μεγάλα κτίρια με πολλές γραμμές κελύφους.

2. Πλέον δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δουλεύει 2 (ή περισσότερα) κτίρια ταυτόχρονα σε διαφορετικά tabs του ίδιου browser, πολύ χρήσιμο στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει παράλληλα με το κτίριο που δημιουργεί, να έχει ένα παλαιότερο κτίριο ανοιχτό για να βλέπει δεδομένα.

3. Πλέον δίνεται η δυνατότητα να αντιγράφεται ή όχι η γωνία από εμπόδια ορίζοντα σε πλευρές ίδιου προσανατολισμού.

Θα αναλύσουμε λίγο το 4ο σημείο:

Αρχικά οι χρήστες υπολόγιζαν την γωνία σκιασμού  από εμπόδια ορίζοντα για κάθε πλευρά του περιγράμματος ξεχωριστά.

Ωστόσο πολλοί χρήστες μας ζήτησαν για λόγους ταχύτητας/ευκολίας να αντιγράφεται η γωνία σκιασμού σε όλες τις πλευρές ίδιου προσανατολισμού. Το υλοποιήσαμε σε παλαιότερο update, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα για αναλυτικό υπολογισμό εμποδίων ορίζοντα από το μενού πλευρικών εμποδίων (δηλαδή ο χρήστης μπορούσε να σχεδιάσει ένα εμπόδιο και να το μετακινήσει όπου θέλει).

Τον τελευταίο καιρό πολλοί χρήστες ζήτησαν να μην αντιγράφεται η γωνία σκιασμού και να την υπολογίζουν ξεχωριστά για κάθε πλευρά. Οπότε δώσαμε την λύση που τους ικανοποιεί όλους:

Στο μενού σχεδίασης Περιγράμματος (Βήμα-3), στην τελευταία στήλη "Εμπόδια Ορίζοντα" υπάρχει μια αλυσίδα.

  • Όταν η αλυσίδα είναι "κλειστή", το εμπόδιο ορίζοντα αντιγράφεται σε όλες τις πλευρές ίδιου προσανατολισμού
  • Όταν η αλυσίδα είναι "σπασμένη", το εμπόδιο ορίζοντα δεν αντιγράφεται

Εργαζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε το easykenak πιο εύχρηστο και γρήγορο. Περιμένουμε τα σχόλιά σας και προτάσεις για νέα features.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου