20 Ιαν 2014

Τα πλεονεκτήματα του cloud computing στην ενεργειακή επιθεώρηση

Με τον όρο cloud computing (ή αλλιώς SaaS, Software as a Service) εννοούμε την παροχή μιας υπηρεσίας μέσω διαδικτύου, με τη χρήση μόνο ενός web-browser. Στο cloud computing το software δεν τρέχει στον υπολογιστή του χρήστη, αλλά στον server του παρόχου της υπηρεσίας. Στην ομάδα του easykenak πιστεύουμε ότι το cloud computing στο χώρο της ενεργειακής επιθεώρησης μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.

Παραθέτουμε κάποια από αυτά:

  • Μηδενικό κόστος αρχικής επένδυσης. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρά τεχνικά γραφεία και νέοι ενεργειακοί επιθεωρητές, χωρίς κανένα αρχικό κόστος, μπορούν να αρχίσουν να δουλεύουν τα πιστοποιητικά τους και να πληρώνουν με την χρήση (pay-as-you-go). 
  • Ελάχιστες απαιτήσεις εξοπλισμού. Δεν απαιτείται υπολογιστής με μεγάλη υπολογιστική δύναμη, ούτε χρειάζεται αποθηκευτικός χώρος για αρχειοθέτηση. Το μόνο που απαιτείται, ένας σύγχρονος browser (chrome, firefox, safari, opera, explorer etc.). Όσο για την αποθήκευση, όλα τα δεδομένα των χρηστών είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια στον server του παρόχου. 
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά συστήματα (windows, mac, linux) και με όλες τις συσκευές (pc, laptop, tablet, mobile) 
  • Ευκολία στην εγκατάσταση, στην χρήση και στις αναβαθμίσεις. Ο χρήστης δεν εγκαθιστά λογισμικό, αποκτά πρόσβαση στην υπηρεσία μόνο με ένα e-mail. Όσο για τις αναβαθμίσεις δεν χρειάζεται να ασχοληθεί ποτέ. Γίνονται αυτόματα από τον πάροχο της υπηρεσίας. 
  • Ευελιξία στην χρήση της υπηρεσίας από οπουδήποτε. Πλέον ο επιθεωρητής έχει πρόσβαση σε όλα τα πιστοποιητικά του από το γραφείο, το σπίτι, το laptop, το κινητό. Το μόνο που χρειάζεται, μια σύνδεση internet. Μπορεί ακόμα και να καταχωρεί τε δεδομένα κατά την ενεργειακή επιθεώρηση και να υπολογίσει επί τόπου ενεργειακή απόδοση. 
  • Αυξημένη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα λόγω ταχύτητας και ευελιξίας στην πρόσβαση των δεδομένων 24/7. 
  • Καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ συνεργατών χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο 
Ωστόσο για εμάς στο easykenak σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω είναι να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με τους χρήστες της υπηρεσίας.

Είμαστε μόνιμα ανοιχτοί σε σχόλια και προτάσεις. Στόχος μας να αναπτύσσουμε συνεχώς το easylenak πάνω στις ανάγκες των χρηστών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου